Idż do treści

Skwer przy pl. Pułaskiego

Zmień kontrast zmień kontrast Dodaj do ulubionych
A- A A+ zmień kontrast Dodaj do ulubionych
Zmień kontrast zmień kontrast Dodaj do ulubionych

Opis obiektu

pl. Pułaskiego

  • ze zwierzętami
  • dla niepełnosprawnych
  • miejsce przyjazne dzieciom

Przez wiele lat niewielki skwer leżący pomiędzy ul. Kościuszki a pl. Pułaskiego zdecydowanie nie był wizytówką tej części Olsztyna. Mocno zaniedbany, nie zachęcał do zatrzymania się w tym miejscu. Ale to już przeszłość – teraz ma zachęcać do odpoczynku całe rodziny.

Rewitalizacja jest efektem pozyskania dotacji unijnej. Objęła ona m.in. zagospodarowanie zieleni miejskiej, budowę nowych ścieżki dla pieszych, sceny i mini placu zabaw oraz elementy małej architektury (ławki, kosze na śmieci i oświetlenie). Teren został także dostosowany do potrzeb osób niepełnosprawnych. Prace pochłonęły ponad 850 tysięcy złotych.


Nasza strona internetowa wykorzystuje cookies (pol.: ciasteczka)

visit.olsztyn.eu dokłada wszelkich starań, aby traktować użytkowników uczciwie i otwarcie, przy uwzględnieniu najlepszych praktyk. Korzystając z naszej strony wyrażasz zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies, w celu zapewnienia Ci wygody podczas przeglądania naszego serwisu. Aby dowiedzieć się więcej na temat cookies oraz w jaki sposób z nich korzystamy, kliknij tutaj